Home » El poble

El poble

Escart és un poble del municipi de la Guingueta d’Àneu (Pallars Sobirà).

És un dels 14 nuclis de població que formen el municipi de la Guingueta d’Àneu, junt amb Berrós Jussà, Burgo, Cerbi, Dorve, Escalarre, Escaló, Estaron, Gavàs, Jou, la Guingueta, Llavorre i Unarre.

L’economia.

Fins a la implantació de la ramaderia bovina intensiva, l’agricultura es basava fonamentalment en la policultura, amb cereals, patates, alguns arbres fruiters i herba pel vacum i el bestiar de peu rodó. El bestiar boví i l’oví són els més destacats en la producció del sector ramader.

Hi ha una extensa superfície de bosc, de roures i sobretot de pins, repartida per diferents contrades de la Guingueta d’Àneu: el bosc negre d’Escart, el bosc de Santa Bàrbara d’Escaló, bosc de Comasany de Berrós, Mongetó, Canals i Costalada a Dorve i els de Jou i Roca Gran a Burgo.

La història.

Escart, al límit sud de la Vall d’Àneu, fou des del segle XXI, que el Comte Artau I de Pallars Sobirà defensà el Castell d’Escart de l’escomesa del compte d’Urgell (1079), de l’abadia de Gerri i el mateix Artau el retornà el 1081 al seu abat.

No comments

 1. Your comment is awaiting moderation.

  Position certainly applied!.
  http://www.canadianpharmacymsn.com/
  canada drugs online
  canadian pharmacies
  legitimate online pharmacies
  canada pharmaceutical online ordering

 2. Your comment is awaiting moderation.

  You’ve made your point!
  http://talahicc.com/
  canada pharmacies without script canadian pharmacies online prescription prices comparison [url=http://canadianpharmaciesnnm.com/]global pharmacy canada[/url]
  canada online pharmacy
  canadian pharmacy reviews
  rx price comparison
  prescription drugs online without
  trusted overseas pharmacies
  canadapharmacy com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*