Home » El poble

El poble

Escart és un poble del municipi de la Guingueta d’Àneu (Pallars Sobirà).

És un dels 14 nuclis de població que formen el municipi de la Guingueta d’Àneu, junt amb Berrós Jussà, Burgo, Cerbi, Dorve, Escalarre, Escaló, Estaron, Gavàs, Jou, la Guingueta, Llavorre i Unarre.

L’economia.

Fins a la implantació de la ramaderia bovina intensiva, l’agricultura es basava fonamentalment en la policultura, amb cereals, patates, alguns arbres fruiters i herba pel vacum i el bestiar de peu rodó. El bestiar boví i l’oví són els més destacats en la producció del sector ramader.

Hi ha una extensa superfície de bosc, de roures i sobretot de pins, repartida per diferents contrades de la Guingueta d’Àneu: el bosc negre d’Escart, el bosc de Santa Bàrbara d’Escaló, bosc de Comasany de Berrós, Mongetó, Canals i Costalada a Dorve i els de Jou i Roca Gran a Burgo.

La història.

Escart, al límit sud de la Vall d’Àneu, fou des del segle XXI, que el Comte Artau I de Pallars Sobirà defensà el Castell d’Escart de l’escomesa del compte d’Urgell (1079), de l’abadia de Gerri i el mateix Artau el retornà el 1081 al seu abat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*