Home » Indrets

Indrets

El Castell d’Escart.

Al damunt i al nord del poble queden les poques restes del castell d’Escart, o també anomenat de Sant Julià d’Escart. Es poden veure restes de murs d’un possible edifici quadrangular del qual no se’n sap res ja que mai s’han realitzat les pertinents excavacions arqueològiques.         Read More »

La Torre dels Moros.

A l’època dels moriscos, servia de torre de comunicacions i senyalització. Testimoni de batalles, a tocar d’Escaló, a cavall dels dos pobles. Entre la carretra d’Escaló i Escart, s’hi situa una torre de guaita i defensa, coneguda amb el nom de Torre dels Moros. Es comunicava amb la Torre de Torrassa.   Read More »

La Font de Santa Caterina.

Construïda al 1987 de la que en brolla l’aigua més fresca i pura. Amb el seu origen a l’interior de la muntanya, rica en sals i ferro. Construïda al 1987 per a que els visitants del poble poguessin gaudir de la frescor de l’aigua que neix de la roca. L’aigua sobrant continua el seu viatge cap al riu d’Escart, que ... Read More »

El pont medieval.

Té els seus origens a l’edat mitja, quan el creuaven els antics cap als camps de cultiu i el bosc negre. Animals carregats de queviures comunicaven la civilització amb la natura. Actualment el Pont Medieval permet recórrer curiosos camins plens de tranquil·litat i fruits vermells. Situat darrera de la central elèctrica comunica el poble amb el camí dels camps de ... Read More »

Mare de Déu de la Roca.

Serpentejant un caminet arribem a l’ermita de la Mare de Déu de la Roca. Durant el curt trajecte que dura uns 10 minuts, podem contemplar vistes canviants segons l’estació. A l’est del poble hi ha el santuari d’origen romànic literalment incrustrat dins la penya amb un portal d’arc rodó i un petit campanar d’espadanya. Des de l’església es divisa perfectament ... Read More »

L’esglèsia.

Sent-ne el patró Sant Martí, d’estil romànic s’alça l’església d’Escart. Amb austeritat, serenor i força s’hi dibuixa un rosetó discret en la seva cara principal i petites finestres. S’hi allotja Sant Martí, patró del poble. Pot distingir-se el seu campanar, alt i amb teules de pissarra. L’església parroquial de Sant Martí d’Escart té una nau i campanar de torre amb ... Read More »