Home » Author Archives: Montse

Author Archives: Montse

Festa Major 2014.

El passat 15, 16 i 17 d’agost va tenir lloc la festa major del poble. La xocolatada, les activitats per als menuts, la missa, el mag, el sopar, la rifa i ball de festa van ser les celebracions que com cada any es van celebrar. Però cal destacar que com a novetat, es va celebrar el 1º Campionat de Botifarra i ... Read More »

I Campionat de Botifarra Festa Major D’Escart 2014.

El passat dissabte 16 d’agost va tenir lloc el Primer Campionat de Botifarra al poble. Es va realitzar a Casa La Cost i va ser un dels diversos actes que es van preparar per la festa major. Us passem reportatge fotogràfic:   Fins i tot els petits es van animar… I la parella guanyadora es va emportar un gran premi! Read More »

El Castell d’Escart.

Al damunt i al nord del poble queden les poques restes del castell d’Escart, o també anomenat de Sant Julià d’Escart. Es poden veure restes de murs d’un possible edifici quadrangular del qual no se’n sap res ja que mai s’han realitzat les pertinents excavacions arqueològiques.         Read More »

L’aplec de la Mare de Déu de la Roca.

Se celebra el primer dissabte després del dia 8 de setembre. La gent puja al santuari de la Mare de Déu de la Roca, on hi té lloc la missa. Tot seguit té lloc un dinar o xocolatada popular. Trobant-nos a l’Ermita, contemplant com canvien els colors de la vegetació amb l’entrada de la tardor, ens enfilem cap a munt ... Read More »

La festa major.

La celebració de les festes majors als pobles del Pallars Sobirà ve de lluny. És la festa més important que s’ha celebrat, sempre, als pobles, anualment, i en honor al Sant de la parròquia. La festa major és una ocasió única per a que les famílies es retrobin i el poble s’ompli de forasters que facilitin noves coneixences. Ens retrobem a ... Read More »

La Torre dels Moros.

A l’època dels moriscos, servia de torre de comunicacions i senyalització. Testimoni de batalles, a tocar d’Escaló, a cavall dels dos pobles. Entre la carretra d’Escaló i Escart, s’hi situa una torre de guaita i defensa, coneguda amb el nom de Torre dels Moros. Es comunicava amb la Torre de Torrassa.   Read More »

La Font de Santa Caterina.

Construïda al 1987 de la que en brolla l’aigua més fresca i pura. Amb el seu origen a l’interior de la muntanya, rica en sals i ferro. Construïda al 1987 per a que els visitants del poble poguessin gaudir de la frescor de l’aigua que neix de la roca. L’aigua sobrant continua el seu viatge cap al riu d’Escart, que ... Read More »

El pont medieval.

Té els seus origens a l’edat mitja, quan el creuaven els antics cap als camps de cultiu i el bosc negre. Animals carregats de queviures comunicaven la civilització amb la natura. Actualment el Pont Medieval permet recórrer curiosos camins plens de tranquil·litat i fruits vermells. Situat darrera de la central elèctrica comunica el poble amb el camí dels camps de ... Read More »

Mare de Déu de la Roca.

Serpentejant un caminet arribem a l’ermita de la Mare de Déu de la Roca. Durant el curt trajecte que dura uns 10 minuts, podem contemplar vistes canviants segons l’estació. A l’est del poble hi ha el santuari d’origen romànic literalment incrustrat dins la penya amb un portal d’arc rodó i un petit campanar d’espadanya. Des de l’església es divisa perfectament ... Read More »

L’esglèsia.

Sent-ne el patró Sant Martí, d’estil romànic s’alça l’església d’Escart. Amb austeritat, serenor i força s’hi dibuixa un rosetó discret en la seva cara principal i petites finestres. S’hi allotja Sant Martí, patró del poble. Pot distingir-se el seu campanar, alt i amb teules de pissarra. L’església parroquial de Sant Martí d’Escart té una nau i campanar de torre amb ... Read More »